För ett tag sen så köpte jag hem chiafrön, har läst och sett så mycket recept med just chiafrön . Jag gjorde en chiapudding men använde då mandelmjölk vilket jag inte alls gilla. Igår testa jag att göra med kokosmjölk och det vart mycket godare.
Chiafrön är jätte nyttigt och innehåller massor med nyttigheter så det känns som ett bra alternativ ibland till frukost .
Konsistensen känns lite udda men det funkar, är nog en vanesak . Just denna använde jag :
0,5 dl chiafrön
2dl kokosmjölk
lite vanlijpulver
blanda allt och täck över och ställ i kylen över natten. Sen kan man servera med lite vad man vill . Jag använde idag hallon och jordgubbar .
lite fakta:
chiafrön innehåller massor av proteiner, mineraler och kalcium.
Två teskedar innehåller lika mycket omega-3 som en bit lax.
Man kan använda fröet i gröt, smoothie och musli .
Chiafrön består av gelébildande fibrer som gör att blodsockernivån stiger långsammare .
fröet sväller i kontakt med vätska vilket gör att du håller dig mätt längre .
Innehåller massor med järn och antioxidanter .