På nyårsafton var det jag som stod för desserten och den vart uppskattad tror jag 🙂
Jag använde detta recept, la till lite mashmallows 🙂
Banoffeepaj med maräng
Botten
250 g Digestivekex
100 g smör, smält
Fyllning
1 burk karamelliserad mjölk (kokad och klar)
ca 3 bananer
5 dl vispgrädde
Garnering
2 pkt dubbeldaim, hackade
ca 2 dl minimaränger eller delade stora maränger
GÖR SÅ HÄR
1. Smula sönder Digestivekexen fint och blanda dem med smöret.
2. Tryck ut kaksmulorna i en pajform med löstagbar kant, 22–24 cm i diameter. Ställ den i frysen en stund så att smulorna stelnar.
3. Bred ut den karamelliserade mjölken (kolasåsen) på smulbottnen.
4. Skiva bananerna och lägg ut dem på kolakrämen.
5. Vispa grädden fluffig och spritsa toppar eller bred ut den på bananskivorna.
6. Strö över hackad Daim och minimaränger. Förvara pajen i kylen.