Knäckig äppelpaj
Här är recept på den godaste äppelpaj jag någonsin ätit. Jag och Simon brukade göra denna väldigt ofta förut. Kan tänka mig att det är gott med även rabarber istället för äpplen. Men det blir sånt gott och krispigt täcke på den. Mum! Helt klart värt att testa iaf .
5-6 Äpplen
150 g smör
2 dl havregryn
2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
2 dl Socker
1/2 dl grädde
1/2 dl sirap
Gör såhär:
Skala och skiva äpplerna och lägg dom i en smord form. Ha på lite strösocker och kanel på dom. Smält smöret i en kastrull, Blanda sen alla torra ingredienser och häll sen över smöret, grädden och sirapen och blanda. Klicka sen ut det över äpplerna. Grädda i ugnen i 30-40 minuter på 175 grader.
Serveras med vanlijsås eller vanlijglass 🙂