Bryta ett mönster / Vanor | Mamma till 3 som älskar löpning och träning .

Mamma till 3 som älskar löpning och träning .

Annons

Bryta ett mönster / Vanor

Senaste veckorna har jag försökt tänka till lite med kosten.

Tanken har slagit mig att jag kanske äter för lite och därför blir jag sååå sugen på kvällen och kan trycka i mig både det ena och det andra.

Mest blir det godis,glass,chips osv.

Ofta börjar jag med att ta något “nyttigare alternativ” men jag nöjer mig väldigt sällan med det så slutar oftast med godis eller något .

Mitt mål är absolut inte att sluta helt med sötsaker utan bara få en balans på det hela., jag behöver inte äta det 7 dagar i veckan, är det kalas så kan jag absolut äta fikabröd men jag behöver inte göra det till mellis varje dag.

Allt handlar om vanor tror jag, när jag sätter mig i soffan för att kolla på film eller serie så vill jag äta på något eller när jag har tråkigt .

Man ser många som ska starta sina “nya hälsosammare” liv och det första dom kollar upp eller upptäcker är ett “bättre” alternativ för sötsaker.

Idag finns det så mycket, det är sockerfritt godis, det är lohilo glass, det är goda bars, det är paleobollar, raw kladdkaka, linschips med mera .

Inget är bra i för stora mängder. Man kan inte äta den glassen 7 dagar i veckan heller, eller glassen på måndag, bars på tisdag, sockerfritt godis på onsdagen, det är ju vanan man borde vilja bli av med, det beetendet.

Sen absolut är det ett bättre alternativ du kan byta ut till men inte varje dag.

Sen om du ska äta godis en gång i veckan kan jag tycka att ät vanligt godis då den dagen.

Men ibland får jag känslan att folk tror att bara för man äter en paleoboll så kommer man gå ner i vikt tex.

Är ni med på hur jag menar ?

Man kan äta av allt men inte jämnt, ingenting är bra i förstor mängd .

Jag köper ofta hem nyttigare alternativ men jag äter sällan upp det för slutar oftast med att jag tar något annat. 🙂

Så jag tror att i början ska man inte försöka hitta alternativen utan försöka bryta mönstret, sen om du vill äta en paleoboll eller en kanelbulle på fredagsfika kvittar bara man inte gör det varje dag.

Vad tycker du ? Hur tänker du runt sötsaker och alla produkter som just nu finns på marknaden.

 

 

 

( Jag säger inte att dessa produkter är dålig eller något, utan att det är vanorna man borde bryta och kanske inte äta det vare dag )

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. micke

    Vi äter våra gosaker på helgen !!Godis har vi skippat helt!!Har provat nyttigare alternativ men sällan de smakar gott!!så vi äter vanliga chips och vanligt fikabröd fast mindre av allt 🙂 Funkar kanon bra!!

Annons
stats